https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/meyer-optik-gorlitz-58mm-f19-ii-kort-tele-med-unik-design
547925
Prylar
falskt
Prylnyhet

Meyer Optik Görlitz 58mm f/1,9 II – kort tele med unik design

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/primoplan-58-ii-top_kopia.jpg?itok=KXED2cOg', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/primoplan-58-ii-top_kopia.jpg?itok=KXED2cOg', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/primoplan-58-ii-top_kopia.jpg', w: 881, h: 549, title: ' ' },]

Totalbetyg

Med modern tillverkningsteknik och nya material återuppväcker Meyer Optik Görlitz gamla objektiv med en unik design som ger ett speciellt utseende.

Meyer Optik Görlitz har släppt en ny uppdaterad version av ett gammalt objektiv. Det är inget nytt för dem utan något de sysslar med. Den här gången är det ett Primoplan 58mm f/1,9 II, en 80 år gammal optisk design som kapar ett speciellt utseende i oskärpan. 

Meyer Optik Görlitz har behållit designen som lämnade Paul Schäfers händer för nästan hundra år sedan (nåväl), men har uppdaterat till moderna material och bättre ytbehandlingar på linserna. Konstruktionen består av fem element i fyra grupper och bländaren har tolv blad. 

När objektivet lanserades för första gången ansågs de vara extremt ljusstarka. Idag finns flera objektiv som är ljusstarkare än så här och f/1,4 eller f/1,8 är ganska standard för många typer av objektiv. Men det som är speciellt med Primoplanobjektiven idag är deras oskärpekaraktär där oskärpecirklarna har en tydlig ring runt sig vilket gör att de får ett unikt utseende. Om man tycker om det eller inte, ja det är nog mer av en subjektiv bedömning. 

Prismässigt kostar de 899 dollar, något svenskt pris har vi ännu inte sett. Objektivet kommer med fattning för Canon EF, Fuji X, Leica L, Leica M, M42, MFT, Nikon F, Pentax K och Sony E.  

gr:rror validating access token: Sessi