https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nytt-fr-n-canon-1-september
240519
Prylar
Prylnyhet

Nytt från Canon 1 september

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/577348.jpg?itok=RCHbWHPh', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/577348.jpg?itok=RCHbWHPh', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/577348.jpg', w: 640, h: 367, title: ' ' },]

Totalbetyg

Canon har officiellt bjudit in till pressvisning den 1 september såsom flera rykten på nätet talat om. Samma rykten som talar om en Eos 7D. Den stora frågan är om kameran får småbildssensor eller APS-C?

Ingen röd prick på objektivet.

Mycket talar för att ryktena om Eos 7D stämmer. Modellnamnet har använts förr. I USA fanns Eos 7 och 7S. I  Europa känner vi kameran som Eos 30 och 30V.

Den stora frågan kring Eos 7D är om det är en kamera med småbildformat (full frame) eller APS-C, som Eos 50D. Den logiska tanken med namnet går till en bantad version av 5D med inbyggd blixt (som framgår av läckta bilder).

En del påpekar att det borde finnas en röd prick på objektivet på den första bilden av kameran som kom ut om det ska röra sig om en småbildskamer. Om det är en APS-C-kamera tyder namnet på att Canon har en högre ambitionsnivå med kameran än Eos XXD-serien. Kanske en ren konkurrent till Nikon D300s som har mer påkostad autofokus och kraftigare kamerahus än Canon Eos 50D.

Ytterligare ett teckan på att kameran ligger en nivå över Eos 50D är avsaknaden av motivprogram på programratten (som på Eos 5D Mark II) och att det tillkommit en knapp märkt "M.Fn" intill avtryckaren. På Eos 1D-kamerorna finns en liknande knapp märkt FEL för blixtexponeringslås.