Prylnyhet

Rota-strap ska säkra kameran och vara lätt att plocka av

Via Kickstarter har företaget Viiu lanserat kameraremmen Rota-strap och tillbehöret Rota-lock för fotografer som vill bära sin kamera säkert och snabbt kunna plocka bort remmen.

Något det kanske inte direkt råder brist på är olika varianter av kameraremmar. Det finns en uppsjö av olika system som alla har sina fördelar och nackdelar. Men nu kommer ytterligare ett via företaget Viiu som lagt upp en ny produkt i det här segmentet på projektsidan Kickstarter. Den nya remmen, Rota-strap, består av en kamerarem av en rund dyneema-slinga som i ändarna har låshylsor av aluminium. I kamerans fästen fästs små kulor i korta snören, dessa kulor kan sedan fästas i remmens låshylsor.

Dyneemafibrer är kända för att vara otroligt starka, de är femton gånger starkare än stål vid samma vikt. Dyneema används ofta i klätterutrustning för sin förmåga att motstå skärskador och skav. Det här är också en av anledningarna till att Viiu har valt att använda dyneema, det ska se till att din kamerarem inte kan skäras av vid ett stöldförsök.

En annan produkt som Viiu också lanserar är Rota-lock, ett litet tillbehör som kan användas för att till exempel fästa din kamerarem vid en ryggsäck för att avlasta nacken, eller för att göra om remmen till en handlovsrem.

Viiu menar att om Kickstarterkampanjen går som de planerat så kommer kunder att få sina produkter med början i oktober. Det här är dock deras första lansering, och som vanligt på Kickstarter finns inga garantier för att någonting faktiskt blir av. För 48 dollar, runt 450 kronor, får du en Rota-strap och en Rota-lock.