Prylnyhet

Sex nya ryggsäckar från Lowepro

Lowepro gör en rejäl lansering med sex nya ryggsäckar, tre av dem är inriktade mot de som sysslar med actionsport och de övriga för dem som behöver en smart rygga som sväljer mycket.

Av de sex nya ryggsäckarna som kommer från Lowepro är fyra uppdateringar av befintliga modeller och två av dem är nya modeller.

ProTactic och Whistler är de serier som får sig en uppryckning. ProTactic BP 350 AW II och BP 450 AW II uppgraaderas med en mer anpassningsbar inredning. Ett avtagbart midjebälte som kan användas separat som ett tillbehörsbälte där du kan fästa objektivfodral och annat när du inte vill bära hela ryggsäcken. På det stora hela betyder det, enligt Lowepro, att man kommer åt sin utrustning snabbare och dessutom kan bära mer.

Även Whistler BP 350 AW II och 450 AW II kommer i generation två. De har fått 20% större packutrymme och en förbättrad inredning som gör det enklare att organisera sina prylar.

Nya modeller

Lowepro FreeLine BP 350 AW är en ny ryggsäck som riktar sig mot fotografen som reser. Den har urtagbar inredning som kan vikas ihop för att låta ryggsäcken fyllas med andra saker. Den är tänkt som en dagsturssäck och rymmer således inte en enorm utrustning. FreeLine öppnas från sidorna och rymmer förutom kamerautrustning även en 15" laptop. Den kan även träs över handtagen på en vanlig rullväska för att bli enklare at ta med när man reser.

Nästa nyhet ärLowepro Powder BP 500 AW som tar sikte på de som fotar mycket skidåkning. Väskan har rejäla fästen för att kunna bära skidor, men även fästen för stativ och annan utrustning. Ryggsäcken är på 55 liter och halva den volymen är dedikerad till fotoutrustning och resten till annan utrustning som behövs när man är ute och åker skidor eller snowboard. Själva kamerafacket öppnas mot ryggen vilket gör att man slipper lägga ner den sidan i snön när man ska ta ut sin kamera. Det finns även en separat ficka för spade och annan utrustning som man inte vill förvara inuti ryggsäcken.

Priserna för de nya ProTactic-ryggsäckarna ligger på 2699 kronor för 350 och 2999 kronor för 450. De uppdaterade Whistler-ryggsäckarna hamnar på 4539 kronor för den mindre 350 och 4999 kronor för den större 450. Freeline kommer att kosta 3369 kronor.Den nya Powder BP kommer att kosta 1499 kronor.