https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/tunnare-och-starkare-filter-fr-n-sigma
Prylnyhet

Tunnare och starkare filter från Sigma

Hör du till de fotografer som gillar att skydda frontlinsen på objektivet med ett filter? Nu har Sigma lanserat ett nytt filter som är till för att just skydda, med så liten optisk påverkan som möjligt.

Det är första gången den här typen av material används i ett fotofilter. Sigmas nya filter är nämligen tillverkade i keramiskt glas, ett material som gör dem väldigt hållbara men ändå håller nere vikten. Ett vanligt användningsområde för det här materialet är skyddsglas i miljöer där det eldas, då keramiskt glas är väldigt värmetåligt. 

Enligt Sigma ska filtret, vars enda syfte är att skydda frontlinsen, vara starkare och mer reptåligt än vanliga glasfilter (upp till tio gånger starkare än vanliga glasfilter enligt Sigma). Men så klart med minimal optisk påverkan. Filtret har även en WR-beläggning som ska göra både vatten och olja lätt att torka bort (vilket betyder att till exempel fingeravtryck är lättare att få bort).

Filtren kommer i filterstorlekar mellan 67 millimeter upp till 105 millimeter. Några priser har vi tyvärr inte sett till ännu. 

 

Lär dig allt om filter i vår filterskola

 

Taggar