Utställning

Daniel Månsson om att ta magiska surfbilder

I morgon, fredag, är det sista chansen att se och höra suveräna surffotografen Daniel Månsson då han själv deltar på sin utställning Cote des basque på Vol Galleri i Stockholm. Och för dig som inte kan gå dit har Daniel lagt ut några filmer på nätet där han berättar om hur han jobbar.

Publicerad

Det är mellan klockan 16 och 19 som Daniel Månsson berättar om sitt arbete med projektet. Tillsammans med Surfakademin bjuds också på snacks och något att dricka. Det går också bra att ställa frågor om hur Daniel skapar sina actionbilder från vattnet. Vol Galleri ligger på Holländargatan 29 i Stockholm.

Daniel Månsson har fotograferat surfing från vattnet sedan sin första resa till Bali 1999. Stilen har gått från ren action till det mer konstnärliga och filosofiska och han plåtar fortfarande på klassiskt vis i sina egna projekt: analogt med en Nikonkamera med 35 millimeters-optik.

För dig som inte kan komma har Daniel lagt ut videoklipp där han berättar om arbetet med projektet "Cote des basque" och om hur han tänker och jobbar när han skapar sina bilder från vattnet.

Kamera Bild har givetvis skrivit om Daniel och det reportaget kan du läsa här.

Vill du följa mer av Daniels vidoklipp finns det på Daniels Facebooksida.

Videoklipp 1

Videoklipp 2

Videoklipp 3

Videoklipp 4

Videoklipp 5