nyhet / event

Canon EOS R System Live Event 17 juli – nya prylar på väg?

Canon släpper en teaser om sitt kommande liveevent som äger rum 17 juli 2024. Se den på kamerabild.se när den släpps.

Canon har haft ett högt tempo och redan släppt en drös nya prylar under 2024. Nu ser det ut att vara dags för fler – men informationen är som vanligt knapphändig. 

Det vi vet sedan maj är när Canon bekräftade att man kommer släppa sin flaggskeppskamera Canon EOS R1 med RF-fattning under detta år, och kanske är det denna kamera som kommer att släppas på det event som Canon kallar "Canon EOS R System Live Event" den 17 juli klockan 12 svensk tid. 

I samband med att Canon avslöjade att man hade sin EOS R1 på gång berättade de även om några nya funktioner som kameran kommer att få: den nyutvecklade bildprocessorn DIGIC Accelerator tillsammans med en befintlig DIGIC X-processor med nytt bildbearbetningssystem, liksom CMOS-sensorn, med möjlighet att bearbeta data i hög hastighet. Ett nytt funktionsläge för autofokusen, "Action Priority", samt en funktion bildbrusreducering som sedan tidigare funnits som programvara, som nu blir en kamerafunktion.

Under nuvarande år har vi bland annat fått se nya storfomatsskrivaren Canon ImagePrograf GP som printar upp till 60 tum, en Cinema RAW-uppdatering till Canon EOS C500 MK2 samt släppet av nya cinemakameran Canon EOS C400 – men även objektiv: Canon RF 35mm F1,4L VCM, blixten Speedlite EL-10 och upplyst oss om de kommande 3D-objektiven Canon RF-S 3,9mm f/3,5 Dual Fisheye och RF-S 7,8mm f/4 STM.