Fotonyhet

Bakom bilden – nytt stipendium för unga bildjournalister

Stiftelsen Bakom bilden har startats till minne av bildjournalisten Leo Sellén, som gick bort sommaren 2013.

Är du under 30 år och bildjournalist har du möjlighet att söka stipendiet »Bakom bilden«. I samband med Årets bild i Sundsvall kommer den första stipendiaten att utses, och fram till den 10 februari har du möjlighet att skicka in din ansökan.

Bildjournalisten Leo Sellén hade ett år kvar på sin utbildning vid Mittuniversitetet i Sundsvall, när han tragiskt gick bort den 13 juli 2013.

För att hedra hans minne invigs imorgon stiftelsen Bakom bilden som vill uppmärksamma och stödja unga bildjournalister. Det gör stiftelsen genom att årligen dela ut ett stipendium till någon bildjournalist med stark drivkraft och en stor bredd på sitt arbete, precis så som grundarna av stiftelsen upplevde sin vän Leo Sellén.

– Känslan av maktlöshet och behovet att göra något för att hedra Leo resulterade i en stiftelse. Leo var en inspirerade bildjournalist, en aldrig sinande glädjekälla och en pålitlig kollega och vän.Vi vill sprida Leos bilder och drivkraft genom att hjälpa andra unga bildjournalister som är precis som Leo var, förklarar Cecilia Träff och Tina Skiöld som startat Bakom bilden.

Delas ut på Årets bild

Stiftelsen Bakom bilden invigs den 30 januari på Quality hotel i Sundsvall klockan 18–21. Det blir en kväll med tal, musik och fotoutställning.

Stipendiet delas ut i samband med Årets bild i Sundsvall den 9 mars och du kan skicka in din ansökan fram till den 10 februari.

Läs mer om Bakom bilden

Här kan du se webb-tv med första stipendiaten