https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nikon-d850-har-tagit-slut
Prylnyhet

Nikon D850 – första omgången redan slut

Det tog inte lång tid förrän antalet förhandsbokningar av Nikons nya D850 översteg antalet kameror som kommer i första leveransen. Redan nu kommer vissa kunder att få vänta till andra leveransen innan de får sin kamera.

Det kommer kanske inte som någon stor överraskning, samma sak hände när Nikon lanserade D800 då vissa fick vänta i flera månader innan de fick sin kamera. Ett liknande scenario är inte omöjligt i det här fallet. 

Kameran skulle börja levereras 8 september. En del kommer att få sina kameror då, men vissa av de som förbeställt kommer att få vänta en stund till. Gissningsvis kommer det även dröja ett tag innan det går att knalla in i en butik och köpa ett exemplar från hyllan. 

Det är inte heller någon ovanlighet att kameror i toppskiktet, eller efterlängtade modeller säljer slut snabbt. Samma sak har hänt med bland annat Panasonics GH5 och Canons 6D Mark II (med ett visst kitobjektiv). 

Att kameran säljs slut är kanske heller inte så konstigt, det är en efterlängtad efterföljare och kollar man in kamerans specifikationer ser det onekligen ut att bli en riktig vinnare. 

 

Kamera & Bild har provat Nikon D850. Här kan du läsa om våra första intryck.

 

Taggar