https://www.kamerabild.se/nyheter/tr-ffa-kamera-bild-p-uppsala-fotofestival
Nyhet

Träffa Kamera & Bild på Uppsala Fotofestival

Snart öppnar årets upplaga av Uppsala Fotofestival, med allt från utställningar, workshops och föreläsningar. I år kan du även träffa Kamera & Bilds chefredaktör Calle Rosenqvist och ställa frågor om foto på hans föreläsning.

Kameraloppis, föreläsningar och utställningar. Ja, årets Fotofestival i Uppsala har i år ett spännande program med både nya och välkända fotografer. En symbolisk summa på 20 kronor tas ut för att delta i workshops eller se utställningarna, eller ett fotopass för alla aktiviteter för 50 kronor.

– Vi hoppas att publiken ser ett värde i att komma även om de behöver betala ett litet inträde. Det blir på samma gång ett bidrag till vår festival. Vi vill fortsätta växa och kunna erbjuda publiken ett evenemang i världsklass även kommande år, berättar Anna Lundgren och Idit Margulis, festivalproducenter för Uppsala Fotofestival.

Bland annat kan du se utvalda verk av flera fotografer som varit med i Kamera & Bild: bland andra kreatören Erik Johansson och Tommy Ingberg och bildjournalisten Troy Enekvist. Andra fotografer är Gérard Uféras (Frankrike), Cris Gravin (Tyskland), Yoav Horesh (Israel).

Totalt ställer 60 fotografer ut sina bilder på olika ställen i Uppsala, alla på årets tema "drömmar". Det blir även paneldebatt kring fotografiet på Konstmuseet. Anna Lundgren och Idit Margulis berättar vidare om de som föreläser under fotofestivalen:

– I år har vi lyckats locka hit flera stora fotografer och vi har även ett digert program med många kända ansikten. Bland annat kommer en av grundarna till Fotografiska, Jan Bergman hit och berättar om museets oförglömliga resa. Sten Widmalm är en annan känd profil, professor vid Uppsala Universitet och flitigt anlitad expert i teve.

Träffa Kamera & Bild

Ta chansen att ställa dina frågor om fotografering till Calle Rosenqvist, chefredaktör på  Kamera & Bild, under Uppsala Fotofestival. 

Det kan handla om allt från bildkomposition, vad upphovsrätt säger om bildanvändning, var man får och inte får fotografera, teknikutvecklingen i kamerabranschen, hur man kan sortera eller lagra sina bilder eller hur man bäst skärper en bild i Photoshop.

Calle kommer berätta om hur det är att arbeta på en fototidning, vilka utmaningar man ställs inför, men även hur man skapar en produkt som ska bjuda in till kreativitet.

 

Calles föreläsning Kameror, teknik, komposition och allt däremellan äger rum på Elite Hotel, Suttungs gränd 6 på söndag kl 13–14. De som kommer på föreläsningen får med sig senaste numret hem, samt ett förmånligt prenumerationserbjudande på tidningen.

 

Uppsala Fotofestivals hemsida hittar du hela programmet för alla aktiviteter, föreläsningar och uställningar.