Prylnyhet

Sony öppnar upp för automatiserad kamerastyrning

Sony har släppt ett nytt mjukvarukit som utvecklare kan att använda för att automatisera och fjärrstyra funktioner i flera av Sonys kameror. Som exempel kan detta göra produktfotografering smidigare.

Sony har lanserat ett verktygspaketför mjukvaruutvecklare med flera nya funktioner som kanske främst kan glädja produktfotografer. Tanken med den nya uppdateringen är från Sonys sida är att den ska underlätta för bland annat större e-handelsföretag som fotograferar många produkter.

Det som ska snabba upp arbetsflödet är att i stort sett alla funktioner hos hos Sonys kameror och objektiv kan automatiseras och fjärrstyras. Saker som vitbalans, upplösning, fokus och zoom kan kontrolleras via den nya uppdateringen i SDK:n. Det finns också stöd för multipla kameror vilket gör att det blir enklare att till exempel ta 360-gradersbilder av produkter.

Den här SDK-uppdateringen är den första som stödjer användningen av multipla fullformatskameror. Den är kompatibelt med Mac, Linux och Windows.

Även om inte samtliga Sony-kameror stöds är det flera av de senaste modellerna som finns med på listan – A9 II, A7R IV, A7 III, A7C och RX0 för att nämna några.

Det här är Sonys andra verktygspaket för året då de lanserade en annan uppdatering för att fjärrstyra kameror tidigare i år, då ett funktionspaket riktat mot bland annat industrier och säkerhetsbranschen.